W ostatnią niedzielę lipca amatorów ludowych, kulinarnych i biesiadnych atrakcji ściągnął do Poręby Wielkiej Dzień Kuchni Polskiej i Regionalnej.
Występom zespołów śpiewaczych towarzyszył konkurs na najlepszą potrawę. Podczas gdy dorośli próbowali regionalnych przysmaków, dzieci figlowały na dmuchańcach.
Polecamy relację z Dnia Kuchni Polskiej i Regionalnej w nowym numerze miesięcznika "Oświęcimska Gmina".
Projekt współfinansowany z „Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Dofinansowano ze środków Unii Europejskiej w ramach działania: „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” z wyłączeniem projektów grantowych oraz operacji w zakresie podejmowania działalności gospodarczej objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Oto jak ta plenerowa impreza wygląda w obiektywie Roberta Grabowskiego: